שלום!
הבן שלי בן קצת יותר מחצי שנה. ישן עד עכשיו שינה סבירה למדי: 19.30 נרדם, 22.30 האכלת חלום, בד"כ מתעורר בסביבות 3.00 אבל מיד חוזר לישון כשנותנים לו מוצץ, 6.00 בוקר טוב!
אציין שלתינוק סדר יום מובנה למדי, הוא "מסמן" את רצונותיו בצורה טובה ובסה"כ צפוי ונח ( או כמו שרופאה בטיפת חלב אמרה "נותן לחיות")
בשבוע האחרון איבדנו שליטה לחלוטין!!!
1. התינוק מתקשה להירדם במיטה. ברגע שמשכיבים אותו יש לו "פרץ של אנרגיות" , מנופף בידיים וברגלים בחוזקה, צועק, צוחק, בוכה, הכל חוץ מלישון. בעיקר חוזר על עצמו אותו "שטאנץ"- התינוק מתהפך על הבטן ונתקע, לא יודע להתהפך חזרה, מתחיל לבכות ולהתעצבן, כאשר אני הופך אותו שוב על הגב נרגע ומיד מתהפך שוב על הבטן וחזור חלילה. מה שבעבר היה עיניין של כמה דקות (מסמן שעייף-נשכב במיטה-מוצץ-ביי) הפך להיות סאגה שלמה במהלכה לוקח כמעט שעה להרגיע אותו ולהפסיק את משחק הגילגולים במיטה.
2. התינוק לא ישן יותר משעה רצוף, לא ביום ולא ברוב שעות הלילה, כעבור שעה- בכי, על הבטן, תקוע כמו צב רק הפוך (בהתחלה זה אפילו קצת הצחיק אותי עד שהבנתי שיש פה בעיה רצינית).
3. ככה אנחנו ממשיכים להתהפך מבערך מ20.00 עד 2.30 כל שעה-שעה וחצי. ב2.30 הוא לא נרגע גם אחרי שהופכים אותו על הגב ונותנים לו את המוצץ אלא רק אחרי שהוא אוכל מנה מלאה נוספת אחרי שאכל מנה ב22.30. רק אז הוא נרגע וישן עד הבוקר
4. אציין גם שבשבועות האחרונים חלו מספר שינויים בתזונה של התינוק. נוספה ארוחה של מוצקים וארוחת ביניים של פירות וכמות חלב האם ירדה מעט וחלק מארוחות שעד עכשיו היו חלב אם הוחלפו בתחליף חלב. הכל סטנדרטי ולפי הנחיות טיפת חלב ו"הלוחשת".
אז זה הסיפור בגדול ואם למישהו יש רעיון איך ממשיכים מכאן אז בבקשה תשמיעו אותו כי אנחנו קצת קורסים פה...
תודה מראש
שינויים בהרגלי השינה
04/08/2014 9:28
תשובה
04/08/2014 15:16
דניאל שלום,
הריגרסיה שעוברת עליכם עכשיו היא שכיחה מאוד כתוצאה מקפיצה בהתפתחות המוטורית. הסוד הגדול הוא לא לחפש פתרונות קסם בשבלים הללו כי הם אלה שיוצרים אח"כ את הבעיות.
בד"כ מדובר בתקופת הסתגלות שעורכת כשבועיים ואז הכל חוזר לקדמותו (בהנחה שההורים לא יוצרים התניות חדשות בתקופה הזו)
הערה אחת חשוב לי להוסיף והיא לגבי "האכלת חלום". בפועל אין דבר כזה! הגוף האנושי איננו מסוגל לבצע את שתי הפעולות הללו במקביל ולכן המשמעות היא הערה יזומה של התינוק לצורך אוכל, מה שכמובן מקבע את הנושא ומחזק את הקשר הלא בריא בין אוכל ושינה.
חכו עוד שבוע ואם העניינים לא מתייצבים בחזרה זה יהיה זמן מצויין להתחיל לעבוד ולהחזיר את הכל לקדמותו. זה יכלול במקרה שלכם ניתוק הקשר בין האוכל לשינה, לימוד הרדמות עצמאית ולימוד לקיחת מוצץ עצמאית.
הנחיות משרד הבריאות הן להשכיב תינוק על גבו עד לשלב שהוא מתהפך בעצמו לשני הכיוונים. כיוון שאצלכם זה עדיין לא כך, המשיכו להפוך אותו.
בהצלחה!
הריגרסיה שעוברת עליכם עכשיו היא שכיחה מאוד כתוצאה מקפיצה בהתפתחות המוטורית. הסוד הגדול הוא לא לחפש פתרונות קסם בשבלים הללו כי הם אלה שיוצרים אח"כ את הבעיות.
בד"כ מדובר בתקופת הסתגלות שעורכת כשבועיים ואז הכל חוזר לקדמותו (בהנחה שההורים לא יוצרים התניות חדשות בתקופה הזו)
הערה אחת חשוב לי להוסיף והיא לגבי "האכלת חלום". בפועל אין דבר כזה! הגוף האנושי איננו מסוגל לבצע את שתי הפעולות הללו במקביל ולכן המשמעות היא הערה יזומה של התינוק לצורך אוכל, מה שכמובן מקבע את הנושא ומחזק את הקשר הלא בריא בין אוכל ושינה.
חכו עוד שבוע ואם העניינים לא מתייצבים בחזרה זה יהיה זמן מצויין להתחיל לעבוד ולהחזיר את הכל לקדמותו. זה יכלול במקרה שלכם ניתוק הקשר בין האוכל לשינה, לימוד הרדמות עצמאית ולימוד לקיחת מוצץ עצמאית.
הנחיות משרד הבריאות הן להשכיב תינוק על גבו עד לשלב שהוא מתהפך בעצמו לשני הכיוונים. כיוון שאצלכם זה עדיין לא כך, המשיכו להפוך אותו.
בהצלחה!
נקודה לחידוד
04/08/2014 20:10
הי סיון!
ראשית תודה על התשובה וההתיחסות. נקודה שלא ברורה לי לגבי ה"האכלת חלום" אני מבין ממה שכתבת שבעיניך מדובר הפעולה שלילית היוצרת תלות בין אוכל לשינה. אם כך מה לעשות? האם התינוק שאכל בסביבות 18.00 יכול לישון רצוף בלי לאכול עד הבוקר למחרת? אשמח לעצתך
ראשית תודה על התשובה וההתיחסות. נקודה שלא ברורה לי לגבי ה"האכלת חלום" אני מבין ממה שכתבת שבעיניך מדובר הפעולה שלילית היוצרת תלות בין אוכל לשינה. אם כך מה לעשות? האם התינוק שאכל בסביבות 18.00 יכול לישון רצוף בלי לאכול עד הבוקר למחרת? אשמח לעצתך
תשובה
05/08/2014 15:29
שלום דניאל,
רובם המכריע של התינוקות (הבריאים) מסוגלים לישון לילה מלא ללא אוכל החל מגיל חצי שנה.
אין בעיה לתת לבנכם אוכל בלילה אך עשו זאת רק כאשר הוא מבקש (ולא מיוזמתכם) והכי חשוב, נתקו את הבקבוק בזמן ואל תאפשרו לו להרדם או להתנמנם בדרך הזו.
כאשר בנכם לא יקשר בין השניים לא תהיה כלל בעיה להוריד לו את האוכל כיוון שהוא לא יהיה זקוק לו על מנת לחזור לישון.
בהצלחה!
רובם המכריע של התינוקות (הבריאים) מסוגלים לישון לילה מלא ללא אוכל החל מגיל חצי שנה.
אין בעיה לתת לבנכם אוכל בלילה אך עשו זאת רק כאשר הוא מבקש (ולא מיוזמתכם) והכי חשוב, נתקו את הבקבוק בזמן ואל תאפשרו לו להרדם או להתנמנם בדרך הזו.
כאשר בנכם לא יקשר בין השניים לא תהיה כלל בעיה להוריד לו את האוכל כיוון שהוא לא יהיה זקוק לו על מנת לחזור לישון.
בהצלחה!
הוספת תגובה חדשה