ויתור על שנת אחה"צ?

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

ויתור על שנת אחה"צ?

שלום
הבת שלי בת 7.5 חודשים, ישנה עד עכשיו 3 פעמים במהלך היום (מלבד שנת לילה) - בבוקר, כשעה וחצי לאחר שהתעוררה משנת הלילה, בצהריים, כשעתיים - שעתיים וחצי אחרי שהתעוררה משנת הבוקר, ואחר הצהריים, כשעתיים -שעתיים וחצי שאחרי שהתעוררה משנת הצהריים
את שנת הלילה היתה הולכת לישון כשעה וחצי - שעתיים אחרי שהתעוררה משנת אחה"צ. היא מעולם לא היתה מהתינוקות שישנים טוב במהלך היום .היו לנו מאבקים ממושכים על שנה שתימשך מעבר לחצי שעה - ארבעים דקות במהלך היום). בשבועיים האחרונים בערך השינה של הבוקר ושל הצהריים השתפרה, וכמעט תמיד נמשכת כשעה וחצי (שנת הבוקר תמיד, שנת הצהריים בדך כלל), אבל כשהיא מתעוררת משנת הצהרים, בסביבות 13:00-14:00 (תלוי באיזו שעה הלכה לישון אותה), אני לא מצליחה להשכיב אותה שוב לישון כשעתיים - שלוש אחר כך לשנת אחה"צ. הנחתי שהיא בשלב שבו היא מוותרת על שנת אחה"צ, אבל עכשיו בגלל שהיא מוותרת על המנוחה הזו, היא מגיעה לשנת הלילה בשעה מאוד מוקדמת (19:00), ומאוד מאוד עייםה ועצבנית, לוקח לה המון זמן להירדם והיא התחילה להתעורר ב5-6 בבוקר (עד עכשיו הלכה לישון בין19:00-20:00 ,תלוי מתי התעוררה משנת אחה"צ, והייתה מתעוררת בבוקר ב7:00)
פחות מםריעה לי ההשכמה המוקדמת כמו הקושי שלה "לסחוב" עד 19:00, כי שכתבתי היא מגיה לשעה הזאת כבר מאוד עצבנית ועייםה, מצד שני אם אני מנסה לשהכיב אותה למנוחה ב17:30, היא פשוט מסרבת ולא נרדמת...
אשמח לשמוע את דעתך..
תודה,שיהיה שבוע נפלא
רעות

ויתור על שנת אחה"צ

הי רעות,
לקראת גיל 8 חודשים באמת רוב התינוקות מתחילים לוותר על שנת אחר הצהריים שלהם, ועוברים לשתי תנומות בלבד במשך היום.
התהליך הזה קורה בהדרגה ולא בבת אחת, והבת שלך נמצאת עכשיו בדיוק בשלבים של התהליך הזה, המאופיין מצד אחד בוויתור על תנומה אחת, ומצד שני עדיין עייפות וצורך בשינה בשעות הערב המוקדמות, ולכן הגיוני וסביר מאוד להשכיב אותה לישון מוקדם יותר ממה שהיה עד כה. לסחוב מאחת או שתיים בצהריים עד 19:00 בערב, עבור תינוקת בת 7.5 חודשים זה באמת מאוד קשה.
לכן מומלץ להקדים את שעת השכבה, לפחות עד שהעניינים יתייצבו, לשעה 18:00-18:30 בערב. זה אולי נשמע לך ממש מוקדם מידי, אבל זו שעה אידאלית לשינה בגיל זה, מה גם שלמשוך תינוקת עייפה זה גרוע יותר. כשתינוקות הולכים לישון עייפים מידי הם נהיים עצבניים בגלל הורמון הקורטיזול המופרש בגוף ולכן קשה להם יותר להירדם, השינה שלהם בלילה פחות טובה, והם גם מתעוררים בבוקר מוקדם יותר. לכן, מכל כיוון שתסתכלי על זה, מומלץ ורצוי להשכיב תינוקות לישון מוקדם, ובטח שלא למשוך אותם ערים כשהם עייפים.

אז אל תנסי למשוך אותה על שבע, ואל תסתכלי כאן על השעון אלא על הילדה. אם היא עייפה היא צריכה ללכת לישון, ולא משנה מה השעה בשעון.
סביר להניח גם שהשכבה מוקדמת יותר תביא דווקא ליקיצה מאוחרת יותר בבוקר, בדיוק בגלל מה שהסברתי. כי אם היא הולכת לישון במצב של עייפות סבירה ולא קיצונית, השינה שלה תהיה טובה ונינוחה יותר, והיא תהיה מסוגלת לישון בשלווה עד הבוקר. וחמש זה לא ממש בוקר, נכון? (-:

נטע
הוספת תגובה חדשה