יש לי תינוק בן שנה ושלושה חודשים. עד היום היה עם מטפלת, היה נרדם לבד בלילה וישן לילה שלם (שינה מאוד קלה, אי אפשר להיכנס לחדר בזמן זה). לפני שבוע וחצי נכנס לגן, קבוצה מאוד קטנה של ילדים, אני רואה שטוב לו שם מאוד אבל הלילות הפכו לסיוט. הוא נרדם לבד אומנם אבל הרבה אחרי בכי והרגעות שלנו מחוץ לדלת ולאחר כשעתיים של שינה מתעורר כל חצי שעה בבכי ונרגע רק כאשר רואה אותנו או שומע את קולינו.
בשני הלילות האחרונים פשוט התייאשנו לאחר כמה שעות כאלה, פרסתי מזרן לידו וחיכיתי שישקע בשינה עמוקה ואז חזרתי לחדר. בכל הזמן הזה לא הסתכלתי עליו או דיברתי איתו, הוא פשוט היה צריך להרגיש שיש שם מישהו לידו.האם עשינו טעות?
יש לציין כי עד הכניסה לגן הוא ישן שנת בוקר של שעה ב-08:30 (שעת השכמה 06:00) ועוד שנת צהריים של כשעתיים בסביבות 13:30. מאז הכניסה לגן הוא לא מצליח להירדם בבוקר וישן שנת צהריים מ-12:30-15:30 בערך.
מה עושים? איך מתגברים?
תודה מראש
בעיות שינה- בן שנה ושלוש
05/09/2012 16:05
בעיות שינה עם כניסה לגן חדש
13/09/2012 18:17
הי סימה,
הכניסה לגן חדש מלווה הרבה פעמים בשיבושים בשינה. המעבר למסגרת חדשה מאוד משפיע על נפשו של הפעוט, ומרגישים את זה הרבה פעמים דווקא בלילות.
יכול להיות שמאז שכתבת את השאלה ועד עכשיו הבעיה כבר נפתרה מאליה...
אבל אם לא - אני לא חושבת שעשית טעות בכך שנשארת איתו בחדר. אני חושבת שכשקשה לתינוק הוא זקוק לקרבה של הוריו, ועצם הנוכחות שלך שם הרגיעה אותו ואיפשרה לו לישון טוב יותר. כמובן שלא תוכלי להמשיך לישון איתו כל לילה, ולכן מומלץ בהדרגה להתרחק ממיטתו עד ליציאה מן החדר.
חשוב להקפיד, על אף הקושי, לא להרגיל אותו כעת לדברים חדשים שלא היו קודם לכן כמו אכילה בלילה או הרמה על הידיים. הנוכחות של אחד ההורים בחדר מספיקה, וכאמור יש להפחית אותה לאט לאט.
לגבי השינה ביום - יכול להיות כי גם הויתור על השינה ביום משפיע עליו. ייתכן שהוא עדיין זקוק לשינה הזו, והורדתה גורם לו להגיע לערב קצת עייף מידי, וגם זה יכול להקשות על השינה בלילה.
מצד שני, בגיל של בנך תינוקות בדרך כלל מתחילים כבר לוותר על שנת הבוקר, כך שיכול להיות שפשוט יקח לו קצת זמן ובסוף הוא יתרגל לשגרה החדשה.
שתהיה שנה מוצלחת בגן, שנה טובה עם המון שינה טובה!
נטע
הכניסה לגן חדש מלווה הרבה פעמים בשיבושים בשינה. המעבר למסגרת חדשה מאוד משפיע על נפשו של הפעוט, ומרגישים את זה הרבה פעמים דווקא בלילות.
יכול להיות שמאז שכתבת את השאלה ועד עכשיו הבעיה כבר נפתרה מאליה...
אבל אם לא - אני לא חושבת שעשית טעות בכך שנשארת איתו בחדר. אני חושבת שכשקשה לתינוק הוא זקוק לקרבה של הוריו, ועצם הנוכחות שלך שם הרגיעה אותו ואיפשרה לו לישון טוב יותר. כמובן שלא תוכלי להמשיך לישון איתו כל לילה, ולכן מומלץ בהדרגה להתרחק ממיטתו עד ליציאה מן החדר.
חשוב להקפיד, על אף הקושי, לא להרגיל אותו כעת לדברים חדשים שלא היו קודם לכן כמו אכילה בלילה או הרמה על הידיים. הנוכחות של אחד ההורים בחדר מספיקה, וכאמור יש להפחית אותה לאט לאט.
לגבי השינה ביום - יכול להיות כי גם הויתור על השינה ביום משפיע עליו. ייתכן שהוא עדיין זקוק לשינה הזו, והורדתה גורם לו להגיע לערב קצת עייף מידי, וגם זה יכול להקשות על השינה בלילה.
מצד שני, בגיל של בנך תינוקות בדרך כלל מתחילים כבר לוותר על שנת הבוקר, כך שיכול להיות שפשוט יקח לו קצת זמן ובסוף הוא יתרגל לשגרה החדשה.
שתהיה שנה מוצלחת בגן, שנה טובה עם המון שינה טובה!
נטע
הוספת תגובה חדשה