שינה אצל ילד בן שנה וחצי

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

שינה אצל ילד בן שנה וחצי

שלום,

בני בן שנה וחצי,נמצא במסגרת של גן, כבר חודשים ישן לילה שלם, נרדם לבד. לאחרונה החל להתעורר בארבע וחצי כל בוקר ולא חוזר לישון. אני מקפידה לא להוציא אותו מהמיטה לפחות עד שש (כי אם אוציא אותו אולי יבקש בקבוק). בצהריים הוא חוזר מהגן ב-12:30 והוא יכול לישון עד חמש אחה"צ אם לא אעיר אותו. אני מרגישה שזה נהיה מעגל קסמים ולא יודעת איך לצאת ממנו.
האם אני אמורה להעיר אותו משנת הצהריים בשעה מסויימת אם לא התעורר מעצמו? מה עושים?

תודה מראש,
סמדר

שנ"צ ויקיצה מוקדמת בבוקר

הי סמדר,

לא הייתי נותנת לו לישון יותר משעתיים וחצי- שלוש שעות בצהריים. ברור שהוא מפצה על היקיצה המוקדמת בבוקר, אבל במקום לתת לו לישון הרבה בצהריים עדיף להשקיע מאמץ באיחור שעת היקיצה בבוקר, וכמובן שאפשר גם להקדים את שנת הלילה לסביבות 19:00.

לגבי דחיית ההתעוררות בבוקר, אני ממליצה להשתמש בשעון שבת + מנורת לילה ולעשות כך:
1. מכוונים את השעון כך שהמנורה תידלק ב 5:00 בשלב הראשון.
2. לפני שהולך לישון מכבים את המנורה, אומרים לה לילה טוב, ומסבירים לו שבזמן שהמנורה ישנה גם הוא ישן, וכשהמנורה מתעוררת, גם הוא מתעורר.
3. בבוקר אם הוא קם לפני הידלקות המנורה- מתנהגים כאילו עכשיו לילה, לא מדברים ולא מוציאים מהמיטה עד שהמנורה נדלקת.
4. כשהמנורה נדלקת אומרים לה בוקר טוב ושוב מסבירים שכשהמנורה מתעוררת, גם הוא מתעורר.
5. כך עושים כל יום. כל 3-4 ימים מכוונים את השעון כך שהמנורה תידלת 15 דקות מאוחר יותר, עד שבנך יתרגל להתעורר מאוחר יותר.

מהנסיון שלי השיטה הזו עובדת מצויין עם ילדים בגיל הזה. היא אומנם דורשת סבלנות ועקביות - אבל זה משתלם.

בהצלחה!
נטע

בני בן שנה וחצי מתעורר פעמים רבות ואחות חדשה נוספה

שלום רב
בני בן שנה וחצי הוא נמצא במסגרת גן עד השעה 5 ובה הוא ישן צהורים בשעה 12 למשך שעה וחצי לכל היותר. בגן הגננת מתארת את הרגיליו כתקינים ובבית אנו משתדלים להמשיך את הסדר והוא אוכל ברבע לשבע ארוחת ערב מתקלח וישן בסביבות שמונה. תהליך השינה צריך ליווי שלי או של בעלי. לאחר שעה שהוא נירדם הוא מתעורר בבכי, בהתחלה חשבנו שהוא רעב אך הוא לא סיים את הבקבוק והיבנו שזה לא זה. בנוסף הוא מתעורר בין פעמים לשלוש במהלך הלילה שפעם אחת זה למים ופעם לאוכל ולרוב זו התעוררות בבכי מלווה בצרחות ושהוא ניראה רדום ובתוך חלום.
לפני כשלושה שבועות ילדתי והחוסר שינה של בני מקשה עלינו ועל הילדה מאוד, היות והיא מתעוררת ומתקשה לחזור לישון (הבכי שלו יכול להיות במשך רבע שעה). קשה לנו מאוד ואני זקוקה לטיפים אני מודעת לכך שיש יועצות שינה אך לא מתאפשר לנו כלכלית. אשמח לקבל את עזרתך.
תודה רבה ויום טוב,
חיה.

התעוררויות בלילה

הי חיה,

אני אנסה לעזור עד כמה שאפשר.
קודם כל נראה לי שחסרה לבנך שינה ביום. השינה של הצהריים קצת קצרה מידי, ולכן הוא מגיע לשנת הלילה בעייפות יתר, מה שגורם לקשיי הירדמות וליותר התעוררויות בלילה.
אני ממליצה להקדים לו את שעת השינה בערב לסביבות 19:00, כלומר להתחיל את המקלחת וארוחת הערב מוקדם יותר, כך שבשבע הוא כבר יהיה במיטה.

לגבי הבקבוקים בלילה- ילד בן שנה וחצי לא אמור לאכול בלילה. אין לי ספק שהוא אינו שותה מתוך רעב, אלא מתוך הרגל ותלות. כלומר הוא משתמש בזה כדי להירדם, ותלוי בבקבוק באופן כזה שהוא מתקשה לישון בלעדיו.
אני חושבת שכדאי להפסיק להציע לו בקבוק בלילה- גם בהירדמות וגם לאורך כל הלילה. במקום זה, כשהוא נרדם או כשהוא מתעורר בלילה שבו ליד מיטתו, הרגיעו אותו ועיזרו לו להירדם ע"י ליטוף או סתם הנחת יד עליו, ובנוסף השמעת קול כמו ששש או אההה באופן רגוע ומונוטוני.
ייקח לכם כמה ימים להרגיל אותו לתנאי ההירדמות החדשים הללו, וסביר להניח שבימים הראשונים תהיה התנגדות ובכי מצידו. כאן חשוב שתהיו מאוד עקביים ולא תישברו גם אם הוא בוכה. תהיו נוכחים לידו עד שהוא נרדם, ותעשו זו בעקביות ובסבלנות. אחרי כמה ימים כאלה הוא ילמד להירדם לבד ללא עזרת הבקבוק, והשינה שלו תהיה רציפה יותר, כי הוא ידע להחזיר את עצמו לשינה באופן עצמאי גם בכל התעוררות בלילה.

שיהיה בהצלחה! ואשמח אם תעדכני אותי איך הולך..

נטע

בני בן שנה ו-7 מתעורר בשעות קבועות

שלום רב
בני בן שנה ו-7 הוא נמצא במסגרת גן מגיל 8 חודשים עד השעה 5 ובה הוא ישן צהורים בשעה 12 למשך 3 שעות . הוא אוכל לשבע וחצי ארוחת ערב וישן בסביבות שמונה שמונה וחצי. תהליך השינה צריך ליווי שלי או של בעלי.כבר איזה חמשה חודשים הוא מתעורר בדרך כלל בשעה 1.30-2 בלילה ונמצא ער עד 3.בבוקר בסביבות 6 מערים אותו לגן וממש קשה לו להתעורר.
קשה לנו מאוד לתפקד בעבודה אחרי לילות.פנינו להומאופטית והטיפול לא עזר לצערי.אני מודעת לכך שיש יועצות שינה אך לא מתאפשר לנו כלכלית. אשמח לקבל את עזרתך.
תודה רבה ויום טוב,

בן שנה וחודשיים מתעורר בבכי היסטרי באמצע הלילה

שלום רב,
בני בן שנה וחודשיים מתעורר בחודשיים האחרונים בסביבות השעה 2 בלילה בבכי היסטרי וצרחות ולא נרגע במשך חצי שעה לפחות.זורק את הראש,יורד מהמיטה,לא רוצה בקבוק ורק בוכה.
אציין שהוא ישן איתי במיטה ולא במיטתו ושהוא בוכה הוא תמיד רוצה רק את אבא ובשום אופן לא רוצה אותי.אוסיף גם שאני נמצאת בחודש השמיני להריון-לא יודעת אם זה משפיע.
גם כשבעלי מגיע לחדר להרגיע אותו הוא לא מפסיק לבכות בהיסטריה וכשנמצא בשלבי הירגעות שמנו לב לתופעה חדשה שבה הוא מושך את האצבעות עד שנרדם.
מה עליי לעשות כדי לגרום לו להרגע או לישון שינה רצופה?
במהלך היום הוא ילד טוב,רגוע וחייכן וישן בן שעה לשעתיים בשעות הצהריים ובלילה נרדם בן שבע לשמונה בערב ומתעורר בשבע בבוקר.
תודה מראש.
הוספת תגובה חדשה