היי, זקוקים לעזרה: יש לנו תינוק בן חודש וחצי. ידוע שכל תינוק זה מקרה לגופו, ושיש גזים בשעות מסויימות - אבל התינוק שלנו כמעט ולא ישן לאורך היום, וגם לא עד שעות מאוחרות בלילה. הוא מתעורר ב10 בבוקר, ומאז הוא לא נרדם שינה רציפה עד 11,12 בלילה, כל ערב. הלילה מלווה בבכי, וכל שעה אנו חושבים שהוא רעב, ונותנים לו אוכל ( שהוא מן הסתם לא מסיים). יכול להיות שהוא רעב, ומצד שני, בטח גם לדחוף לא אוכל כל בכי זה לא הפיתרון. אמש הוא פשוט שכב ולא הפסיק לזוז עם הידיים והראש למשך כמה שעות. לא היה רגוע ( והחיתול היה יבש). מה עושים? האם בגיל חודש תינוק אמור לישון כמו שצריך למשך רוב שעות היום??
תינוק תזזתי שלא ישן...
24/11/2012 10:31
תינוק שלא ישן מספיק
24/11/2012 21:31
הי אסי,
אני מבינה את הקושי שלכם, ושמחה שהגעתם לכאן להתייעץ.
בגיל חודש וחצי תינוקות צריכים לישון עדיין הרבה מאוד. משהו כמו 15-17 שעות ביממה. כלומר אם התינוק לא ישן כמעט במהלך היום, הוא כניראה נמצא במחסור רציני בשינה, ולכן לא פלא שהוא לא רגוע ומתקשה מאוד לישון היטב גם בלילה. השינה בלילה מושפעת מאוד מהשינה ביום, וברגע שהתינוק שלכם לא ישן טוב ביום, נוצר מעיין מעגל של עייפות שנגרר מהיום ללילה ומהלילה ליום.
הדבר החשוב ביותר שאני ממליצה לעשות הוא לדאוג שיקבל מספיק שעות שינה. וזה כרגע יותר חשוב מהקניית הרגלי שינה נכונים. כלומר- לא משנה איך הוא ירדם ואיפה הוא יישן, העיקר שיישן.
ידוע שתינוקות בגיל זה זקוקים מאוד לחום ולמגע ולכן יכול מאוד להיות שעיטוף יעזור (תוכלו למצוא ביוטיוב סרטונים שמסבירים כיצד לעטוף), וגם נשיאה במנשא. אין בעיה שיישן עליכם במנשא בשלב זה. כאמור - הכי חשוב שיישן.
יותר מאוחר - כשהוא יהיה כבד יותר, גדול יותר וכבר לא יהיה לו קושי בשינה כמו עכשיו- ניתן יהיה להרגיל אותו להירדם במיטה, אבל כרגע זה לא דחוף.
אשמח לשמוע ממך בהמשך איך הולך, וכמובן לענות על כל שאלה נוספת.
בהצלחה!
נטע
אני מבינה את הקושי שלכם, ושמחה שהגעתם לכאן להתייעץ.
בגיל חודש וחצי תינוקות צריכים לישון עדיין הרבה מאוד. משהו כמו 15-17 שעות ביממה. כלומר אם התינוק לא ישן כמעט במהלך היום, הוא כניראה נמצא במחסור רציני בשינה, ולכן לא פלא שהוא לא רגוע ומתקשה מאוד לישון היטב גם בלילה. השינה בלילה מושפעת מאוד מהשינה ביום, וברגע שהתינוק שלכם לא ישן טוב ביום, נוצר מעיין מעגל של עייפות שנגרר מהיום ללילה ומהלילה ליום.
הדבר החשוב ביותר שאני ממליצה לעשות הוא לדאוג שיקבל מספיק שעות שינה. וזה כרגע יותר חשוב מהקניית הרגלי שינה נכונים. כלומר- לא משנה איך הוא ירדם ואיפה הוא יישן, העיקר שיישן.
ידוע שתינוקות בגיל זה זקוקים מאוד לחום ולמגע ולכן יכול מאוד להיות שעיטוף יעזור (תוכלו למצוא ביוטיוב סרטונים שמסבירים כיצד לעטוף), וגם נשיאה במנשא. אין בעיה שיישן עליכם במנשא בשלב זה. כאמור - הכי חשוב שיישן.
יותר מאוחר - כשהוא יהיה כבד יותר, גדול יותר וכבר לא יהיה לו קושי בשינה כמו עכשיו- ניתן יהיה להרגיל אותו להירדם במיטה, אבל כרגע זה לא דחוף.
אשמח לשמוע ממך בהמשך איך הולך, וכמובן לענות על כל שאלה נוספת.
בהצלחה!
נטע
הוספת תגובה חדשה