שינוי הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה ו 3 חודשים

1. דף הבית
  2. פורום
  3. ייעוץ שינה לתינוקות ופעוטות

שינוי הרגלי שינה אצל תינוקת בת שנה ו 3 חודשים

שלום רב. יש לי שאלה לגבי שנת לילה. בתי בת שנה ושלושה חודשים, בשנת היום אני או אימא שלי שמות אותה במיטה, יוצאות מהחדר והיא נרדמת לבד. אבל כשרוצים להשכיב אותה לישון בלילה, היא לא מוכנה להישאר לבד בחדר, אז תמיד או אני או בן זוגי נמצאים איתה בחדר, בהתחלה היא משחקת עד שלא מתעייפת ונרדמת. בשבוע אחורון משהו השתנה..... אם אני מתחילה להרדים אותה אז היא כמו תמיד משחקת ואחר כך מצביע לדלת ( רוצה את אבא שלה) , מתחילה לבכות, מבקשת שאני אוציא אותה מהמיטה, רוצה שאבא יבוא, ועד שהוא לא בא לא מסכימה להיות במיטה. כשהוא בבית, אז אין בעיה, הוא מחליף אותי..... אבל אם הוא לא בבית.... אז יש בעיה, שלשום היא לא הסכימה להיות במיטה עד שהו לא חזר וזה היה כבר 11 בלילה, למה זה קרה ומה אפשר לעשות?

ועוד שאלה, כמה זמן בתי צריכה לישון ביום, וכמה בלילה?

תידה

שינוי הרגלי שינה

יסמין שלום,
אם אני מבינה נכון לא היתה לבתך הרדמות עצמאית אלא היא היתה תלויה בנוכחות שלכם בכדי להרדם. כנראה שלפני שבוע היה טריגר כלשהו שגרם לרגרסיה והתחילו דרישות נוספות מצד הילדה בכל הנוגע לשינה.
בנוסף, נראה שיש חוסר בהירות בנוגע לסביבת המיטה כי זהו בוודאי איננו מקום או זמן למשחק. החליטו מי מכם משכיב אותה לישון ואותו אחד הוא זה שנשאר איתה בחדר. כל החלפה ביניכם, משחק או יציאה מהחדר הם בגדר "רווח" עבור בתכם ולכן תמשיך בהתנהגות זו. בססו קודם כל את ההרדמות כך שיהיו טובות וללא התנגדות ואז עברו שלב אחד קדימה וצאו מהחדר כדי שבתכם אכן תלמד להרדם בכוחות עצמה וללא תלות בנוכחותכם.
חשוב להבין שהקניית הרגלים טובים לוקחת זמן להטמעה וחשוב להתמיד בכל דרך בה תבחרו.
בתך צריכה לישון כ13-14 שעות ביממה ובהן אחת או 2 תנומות במהלך היום. היא כרגע בגיל מעבר ולכן צריך לבחון את תפקודה במהלך היום לפני שמורידים את שנת הבוקר.
בהצלחה!

המשך לשאלה

סיון, תודה על תשובתך. האם הבנתי אותך נכון, שלא משנה מי
נמצא עם בתי בחדר כשהיכ הולכת לישון, אני או אבא שלה, חייבים להישאר איתהעד הסוף ולא טוב להחליף אחג את שני? ומה לעשות עם אני צריכה להרדים אותה והיא מבקשת את אבא שלה, לא מוכנה להיות במיטה ובוכה? מה לי לעשות? תודה

המשך לשאלה

סיון, תודה על תשובתך. האם הבנתי אותך נכון, שלא משנה מי
נמצא עם בתי בחדר כשהיא הולכת לישון, אני או אבא שלה, חייבים להישאר איתה עד הסוף ולא טוב להחליף אחד את השני? ומה לעשות עם אני צריכה להרדים אותה והיא מבקשת את אבא שלה, לא מוכנה להיות במיטה ובוכה? מה לי לעשות? תודה

המשך לשאלה

שלום יסמין,
חשוב להבין שההחלפה ביניכם הינה רווח עבור הבת שלכם והיא לומדת שאם היא מתעקשת מספיק בסוף משהו טוב קורה. ולכן עדיף שמי שמתחיל להרדים הוא גם זה שיסיים. מדובר בפעוטה בת שנה ו-3 חודשים ואין סיבה שכבר מגיל כזה היא תנהל את הוריה ותקבע עבורם.
אם את מתחילה להרדמה והיא מבקשת את אבא את יכולה לומר לה "היום אמא משכיבה אותך לישון ואני פה איתך עד שתרדמי". ב'לילה טוב' לא משאירים תינוק בוכה במיטה אף לא לרגע ולכן אם היא מתחילה לבכות נסי להרגיע אותה תחילה במיטה ואם לא הולך אז הרימי על הידיים עד שתרגע ואז הניחי אותה שוב במיטתה. הישארי איתה בחדר כל הזמן והיי לצידה עד שתרדם. נהגו כך גם כאשר אבא מרדים אותה ורק לאחר שההרדמות יתייצבו עברו שלב קדימה וצאו מהחדר לאחר שאתם משכיבים אותה במיטתה.
בהצלחה!

המשך לשאלה 2

שלום סיוון ותודה רבה לך על עזרתך. הלילה פעולתי לפי ההמלצה שלך והלך טוב. בהתחלה בתי התחילה לבקש את אבא שלה, גם באיזשהו שלההתחילה לבכות, הצלחתי להרגיע אותה ונשארתי איתה עד הסוף עד שהיא נרדמה .
אני רוצה שתסבירי לי בבקשה בשלבים, איך עושים צד הבא. איך משאירים אותה לבד בחד להירדם לבד. אני מדברת רק על שנת הלילה כי בשנת יום היא נשארת לבד בחדר ונרדמת לבד. איך פעולים כשאני אצא והיא תתחיל לבכות? אשמח לעצות ממך. תודה

המשך לשאלה

שלום יסמין,
קודם כל לא למהר. לאחר שתתייצבנה ההרדמות כאשר את בתוך החדר והן יתקצרו ולא יהיה בכי זה יהיה הזמן לעבור שלב ולאחר ההנחה במיטה להגיד "לילה טוב" ולצאת מהחדר. כמו בשלב הנוכחי, בכל פעם שהיא תבכה עליך לחזור לחדר, לנסות להרגיע תחילה במיטה ואם לא עובד אז על הידיים וברגע שנרגעת להחזירה למיטה ולצאת. תהליך זה יקנה לה את הביטחון שאת תמיד שם לצידה כאשר תזדקק לך ויאפשר לכולכם להתקדם להרדמות נהדרות עם חיוך.
בהצלחה!
הוספת תגובה חדשה