קשיי הירדמות ביום
06/02/2014 11:10
שלום, יש לי תינוק בן חודשים אשר בלילה לאחר אקס שינה ישן טוב וקם פעם אחת לאכול. הבעינ היא במהלך היום, אני משכיבה אותו במיטתו עם הפיהוק הראשון ומנסה להרדימו על ידי ליטוף ו ששש ללא הצלחה. גם כשמצליח לעיתים רחוקות הוא קם אחריי 20 גק ובקושי ישן במהלך היום. רק על הידיים נרדם בקלות. אשמח לעזרה.
קשיי הרדמות ביום
06/02/2014 11:47
שלום אורטל,
ההרדמות ביום תהיינה בדרך כלל קצת קשות וארוכות יותר כיוון שמבחינה פיזיולוגית אין הפרשת מלטונין טבעית בגוף. בדיוק לאור העובדה הזאת חשוב שבעתיים להקפיד על טקס שינה מסודר שיבהיר לבנך שעכשיו הולכים לישון. חשוב מאוד גם לתת לו את התנאים המתאימים בצורת חדר חשוך ושקט על מנת ולעזור לו. לא ציינת כיצד הוא נרדם בערב וזה נתון חשוב מאוד. האם בערב נרדם על הידיים או על הבקבוק? חשוב מאוד להקפיד על שגרת הרדמה זהה בכל פעם שמשכיבים. ההבדל היחיד יהיה בטקס השינה עצמו שבערב יש לו משקל רב יותר.
פרט נוסף שחשוב להבין הוא שאם בנך ישן רק 20 דקות הוא לא מגיע לשלב השינה השקטה שלו ולמעשה הוא בכלל לא נרדם! במצב כזה חשוב מאוד להחזיר אותו לישון בכדי שלא יתקבע אצלו דפוס שינה קצר.
בהצלחה!
ההרדמות ביום תהיינה בדרך כלל קצת קשות וארוכות יותר כיוון שמבחינה פיזיולוגית אין הפרשת מלטונין טבעית בגוף. בדיוק לאור העובדה הזאת חשוב שבעתיים להקפיד על טקס שינה מסודר שיבהיר לבנך שעכשיו הולכים לישון. חשוב מאוד גם לתת לו את התנאים המתאימים בצורת חדר חשוך ושקט על מנת ולעזור לו. לא ציינת כיצד הוא נרדם בערב וזה נתון חשוב מאוד. האם בערב נרדם על הידיים או על הבקבוק? חשוב מאוד להקפיד על שגרת הרדמה זהה בכל פעם שמשכיבים. ההבדל היחיד יהיה בטקס השינה עצמו שבערב יש לו משקל רב יותר.
פרט נוסף שחשוב להבין הוא שאם בנך ישן רק 20 דקות הוא לא מגיע לשלב השינה השקטה שלו ולמעשה הוא בכלל לא נרדם! במצב כזה חשוב מאוד להחזיר אותו לישון בכדי שלא יתקבע אצלו דפוס שינה קצר.
בהצלחה!
קשיי הירדמות ביום
06/02/2014 15:02
ראשית תודה על המענה, בלילה הוא אוכל בקבוק בידיים מסיים אותו אנחנו קצת מלטפים וכשהוא מנומנם אנחנו מניחים אותו בעריסה לפעמים הוא נרדם בקלות ולפעמים קצת ליטופים ו ששש עוזרים לו להירדם. אני מבינה מדבריך שגם ביום עלי להניח אותו שהוא עדין ער ולהרדימו אך ניסיתי זאת המון פעמים, לעיתים לא מצליח ולעיתים מצליח אחרי חצי שעה של ליטופים ששש טפיחות וכדומה. כשהוא ממש בוכה ומחשש שבסוף כבר לא ישן אני נכנעת ומרדימה בידיים. כיצד עלי לנהוג???
קשיי הרדמות ביום
06/02/2014 16:53
שלום אורטל,
בן כמה בנך? האם כתבת שהוא בן חודשיים? או שחסר מספר לפני המילה "חודשים"?
ישנה התייחסות שונה לגמרי לפי גיל התינוק.
כתבי לי את גילו ואדע להנחות אותך בצורה יותר מדוייקת.
בן כמה בנך? האם כתבת שהוא בן חודשיים? או שחסר מספר לפני המילה "חודשים"?
ישנה התייחסות שונה לגמרי לפי גיל התינוק.
כתבי לי את גילו ואדע להנחות אותך בצורה יותר מדוייקת.
קשיי הירדמות ביום
06/02/2014 18:22
סליחה, הוא בן חודשיים וחצי
קשיי הרדמות ביום
06/02/2014 19:38
גיל חודשיים הוא גיל שרוב התינוקות אינם מסוגלים להרדם בכוחות עצמם ולכן חשוב לסייע להם במידת הצורך.
החדשות הנהדרות הן שבנך מסוגל לעשות זאת באופן חלקי ולכן חשוב מאוד לשמר לו את זה. נסו בכל פעם להשכיב כפי שאתם עושים היום, במיטה עם מגע או אמירת ששש. אם הוא מצליח להרדם זה נהדר ואם לא, אפשר בהחלט לסייע לו גם בהרמה על הידיים ונמנום קל. שימו לב, בערך בגיל 5 חודשים הצורך האמיתי הזה הופך לדרישה ואז מתחילה הבעיה ונוצרת תלות.
במשך היום כפי שציינתי חשוב מאוד לתת לו את התנאים המקסימליים על מנת לעזור לו להרדם. גם חושך מלאכותי מעודד הפרשת מלטונין ולכן הקפידו על חדר חשוך ורמת רעש סבירה של בית. טקס שינה קבוע וסדר יום גם יעזרו לכם לייצב את שנות היום שלו.
בהצלחה!!!
החדשות הנהדרות הן שבנך מסוגל לעשות זאת באופן חלקי ולכן חשוב מאוד לשמר לו את זה. נסו בכל פעם להשכיב כפי שאתם עושים היום, במיטה עם מגע או אמירת ששש. אם הוא מצליח להרדם זה נהדר ואם לא, אפשר בהחלט לסייע לו גם בהרמה על הידיים ונמנום קל. שימו לב, בערך בגיל 5 חודשים הצורך האמיתי הזה הופך לדרישה ואז מתחילה הבעיה ונוצרת תלות.
במשך היום כפי שציינתי חשוב מאוד לתת לו את התנאים המקסימליים על מנת לעזור לו להרדם. גם חושך מלאכותי מעודד הפרשת מלטונין ולכן הקפידו על חדר חשוך ורמת רעש סבירה של בית. טקס שינה קבוע וסדר יום גם יעזרו לכם לייצב את שנות היום שלו.
בהצלחה!!!
קשיי הירדמות ביום
13/02/2014 8:56
הי, אשמח לשאלה נוספת: במהלך היום כשאני מרדימה את בני בן השלושה חודשים אני עורכת טקס שינה קצר, מחשיכה את החדר שרה שיר ערס ומניחה במיטה אחרי קצת לחישות וליטופים נרדם אבל תמיד מתעורר אחרי 30,35 דק נראה עייף אך לא מוכן לחזור לישון משתולל בטירוף עם הרגלים, אני מנסה ללטף לנדנד הכל רק שיחזור לישון ללא הצלחה... מה עושים??? אני כבר קצת מיואשת
קשיי הרדמות ביום
13/02/2014 11:27
שלום אורטל,
חשוב לדעת האם בנך ישן חצי שעה לפחות או לא.
אם הוא ישן פחות מחצי שעה אז למעשה הוא בכלל לא נרדם (לא הגיע לשלבי השינה השקטה) וצריך להחזיר אותו לישון.
בעיקרון אם הוא ישן מעל חצי שעה ומתעורר אפשר להוציא אותו מהמיטה. אם בכל שנות היום זה מה שקורה והוא לא ישן אפילו פעם אחת מעל שעה אז מדובר כאן בבעיה של מעבר בין מחזורי שינה. מה שצריך לעשות זה לעזור לו לבצע את המעבר הזה בין שלבי השינה בכדי שישלים לפחות מחזור שינה אחד במהלך היום.
עושים זאת ע"י מגע מאוד מאוד עדין לפני ההתעוררות שלו. נסי לתזמן את ההתעוררות שלו וכנסי כ-2 דקות לפני כן לחדר שלו. עזרי לו לא להתעורר ע"י מגע עדין מאוד במשך כמה דקות עד תראי שהוא שוקע שוב בשינה.
הארכת שינה היא קשה מאוד לביצוע ויש לעשות זאת בזהירות רבה בכדי לא להעיר אותו. נסי לעשות זאת כמה ימים ואם ללא הצלחה פשוט עזבי את זה.
בהצלחה!
חשוב לדעת האם בנך ישן חצי שעה לפחות או לא.
אם הוא ישן פחות מחצי שעה אז למעשה הוא בכלל לא נרדם (לא הגיע לשלבי השינה השקטה) וצריך להחזיר אותו לישון.
בעיקרון אם הוא ישן מעל חצי שעה ומתעורר אפשר להוציא אותו מהמיטה. אם בכל שנות היום זה מה שקורה והוא לא ישן אפילו פעם אחת מעל שעה אז מדובר כאן בבעיה של מעבר בין מחזורי שינה. מה שצריך לעשות זה לעזור לו לבצע את המעבר הזה בין שלבי השינה בכדי שישלים לפחות מחזור שינה אחד במהלך היום.
עושים זאת ע"י מגע מאוד מאוד עדין לפני ההתעוררות שלו. נסי לתזמן את ההתעוררות שלו וכנסי כ-2 דקות לפני כן לחדר שלו. עזרי לו לא להתעורר ע"י מגע עדין מאוד במשך כמה דקות עד תראי שהוא שוקע שוב בשינה.
הארכת שינה היא קשה מאוד לביצוע ויש לעשות זאת בזהירות רבה בכדי לא להעיר אותו. נסי לעשות זאת כמה ימים ואם ללא הצלחה פשוט עזבי את זה.
בהצלחה!
קשיי הירדמות ביום
13/02/2014 15:19
הי, תודה על המענה המהיר, לרוב ישן 40 דק, בטיול בעגלה לפעמים שעה וקצת. הענין הוא שאם אני שמה אותו בצהריים לידי במיטה כשאני רואה שהוא הולך להתעורר לרוב אני מחזירה אותו לישון אך אני חוששת שיתרגל לישון במיטה שלנו למרות שזה רק פעם ביום. האם כדאי להמשיך בכך?
קשיי הרדמות ביום
13/02/2014 17:13
היי אורטל,
בנך עדיין צעיר וזה לא צריך להדאיג אותך יותר מדי. בגיל הזה חשוב לוודא שהוא יקבל את שעות השינה המומלצות לגילו ואכן אפשר לעזור לו אם יש בכך צורך.
בגיל 5 חודשים זה כבר לא יהיה צורך בעזרה אלא דרישה שתעשי עבורו את העבודה. אז תוכלי ללמד אותו להרדם לגמרי בכוחות עצמו וכולכם תזכו לשינה נהדרת בלילה ושנות יום כמו שצריך.
בנך עדיין צעיר וזה לא צריך להדאיג אותך יותר מדי. בגיל הזה חשוב לוודא שהוא יקבל את שעות השינה המומלצות לגילו ואכן אפשר לעזור לו אם יש בכך צורך.
בגיל 5 חודשים זה כבר לא יהיה צורך בעזרה אלא דרישה שתעשי עבורו את העבודה. אז תוכלי ללמד אותו להרדם לגמרי בכוחות עצמו וכולכם תזכו לשינה נהדרת בלילה ושנות יום כמו שצריך.
הוספת תגובה חדשה