מאמרים אחרונים

תגיות מומלצות

B.O.T BOT VBAC אחרי לידה אחרי ניתוח קיסרי אחרי קיסרי איכילוב אימהות איפה ללדת אפידורל אפס הפרדה אשפוז אחרי קיסרי ביות מלא בית חולים בלוגים בתי חולים גלריית קיסריות דולה דולה לקיסרי דולות הדסה החלמה מניתוח קיסרי הידבקויות היפוך עובר היפרדות בטנית הכנה ללידה הכנה ללידה קיסרית הכנה לניתוח קיסרי הכנה לקיסרי הנקה העמק הרדמה הרדמה מלאה הרדמה ספינאלית הריון הריון אחרי קיסרי התאוששות ויב"ק חדר ניתוח חוויית לידה חוות דעת חזרה הביתה טיפול בצלקת טיפולים טיפים טראומה יוגה ילד שני יעל רותם ירידת מים כאבים לאחר ניתוח קיסרי לידה טבעית לידה קיסרית לידת ואקום ליווי בלידה ליווי רגשי לניאדו לנל"ק לנלק לקראת ניתוח קיסרי מיעוט מי שפיר מלווה בניתוח קיסרי מלווה לאחר לידה קיסרית מעייני הישועה מצג עכוז ניתוח קיסרי ניתוח קיסרי אלקטיבי ניתוח קיסרי חוזר ניתוח קיסרי חירום ניתוח קיסרי טבעי ניתוח קיסרי מתוכנן ניתוח קיסרי שלישי סדנאות סיבוכים סיכונים סיכות או תפרים סיפור לידה סיפורי לידה עזרה לאחר לידה עיבוד חוויית לידה עיבוד לידה עיסוי פיזיותרפיה צלקת קיסרי אלקטיבי קיסרי חוזר קיסרי חירום קיסרי טבעי קיסרי ידידותי קיסרי יזום קיסרי מבחירה קיסרי מתוכנן קיסרי פרטי קלו קוט קרניוסקרל קרע דרגה 3 רופא פרטי שאלון חוויית לידה תינוקות תינוקייה תמונות מניתוח קיסרי תרפיה מוכוונת לידה

ניתוח קיסרי מסביב לעולם

  1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. מאמרים ניתוח קיסרי
  4. ניתוח קיסרי מסביב לעולם
ללדת בניתוח קיסרי בחו״ל

לפי מחקר שערך ארגון הבריאות הבינלאומי (who) אחוזי הקיסרי ממשיכים לעלות בכל רחבי העולם וצפויים לעלות משמעותית בעשור הקרוב. לעלייה בלידות קיסריות יש סיבות שונות, ביניהם איכות ביטוח הבריאות, אחוזי לידות מוקדמות, נורמות ותפיסות תרבותיות. וגם, ככל הנראה, מניעים כלכליים (במדינות רבות מקבלים יותר כסף על לידה קיסרית). 

 

קיימים פערים גדולים מאד בין אחוזי הלידות הקיסריות במדינות שונות ברחבי העולם, יש אפילו מדינות בהן אחוזי הקיסרי עולים על אחוזי הלידות הוואגינליות (יותר מ50%). לעומת זאת, יש מדינות פחות מפותחות בהן אחוזי הקיסרי עומדים בין 5 ל-8 אחוזים בלבד. הפערים הגדולים מציירים תמונה בה התהליך של לידה קיסרית אינו נגיש מספיק עבור נשים ממדינות מסוימות וכנגד, משתמשים בו יתר על המידה במדינות אחרות. 

 

אז מה יכול לתרום לי להסתכל על אחוזי הקיסרי במדינה בה אני חיה? 

לדעת שמידע זה מעיד שיש סיכוי מסוים שהלידה שלי גם תהיה קיסרית, גם אם זה לא בתיכנון שלי. הכוונה היא כמובן לא לעורר חרדה או ייאוש, אלא כדי לדעת שיש אחוז מסוים שאינו תלוי רק בי. ההכנה לאופציה המסוימת הזו, יכולה לאפשר בחירה מראש בבית חולים בו קיימת אפשרות לתנאים מיטיבים יותר עבור הלידה כמו קיסרי ידידותי, קיסרי באפס הפרדה ותמיכה פיזית לאם לאחר הלידה. 

 

מה כדאי לבדוק אם את לקראת קיסרי? 


בין בתי חולים ומרכזי לידה בתוך אותה מדינה יש שוני באחוזי הקיסרי, בגישה הטיפולית, בתנאים והזכויות של כל יולדת. בכל מקום בעולם, מומלץ לעשות בירור לפני הלידה לגבי האופציות השונות, כדי לאפשר לעצמי בחירה מושכלת (וגם מהבטן) לגבי המקום בו הכי נכון עבורי ללדת בו. בחו"ל היצע בתי החולים הוא לרוב גדול יותר מאשר בישראל והנורמות והנהלים הקיימים שונים- כך הניווט בכל הדבר הזה, יכול לקחת טיפה יותר זמן מהרגיל.  

 

כזרה בחו"ל, לרוב תהיה אופציה לבחור בין לידה בסקטור הציבורי או הסקטור הפרטי ויכולים להיות פערים גדולים בין שניהם. לדוגמא, במערכת הבריאות הפרטית בספרד ניתן לבחור ברופאה המטפלת לאורך ההריון אשר גם תהיה איתך גם בלידה. למעשה, יכולה להיות איתך בלידה דמות מטפלת מוכרת ויש בכך ערך רב. יחד עם זאת, מערכת הבריאות הפרטית נחשבת פה כ'מכשירנית' יותר, בבית חולים ציבורי הלידה תהיה בנוכחות מיילדות בלבד ובמידה והכל מתקדם כשורה- לא תהיה סיבה למפגש עם רופא.ה. 

 

בנוסף, חשוב לבדוק מהם התנאים עבור היולדת, כמו למשל: האם מאפשרים מלווה בלידה ולאחריה? תוך כמה זמן משתחררים הבייתה? האם יש אפס הפרדה? או האם יש תינוקייה? (למשל, בהרבה מקומות באירופה אין תינוקייה ולעתים יש צורך להתכונן לכך מראש). כמו כן, במדינות שונות יש שירות של בית החולים בו מגיעה אחות לבית היולדת לאחר הלידה- לא כדאי לפספס זאת. 

 

מי שמתכננת לידת ויב"ק – יהיה חשוב לבדוק דרך מפגש מקדים עם ביה"ח מהי הגישה ומערך התמיכה שהוא מקיים עבור כך. וגם, האם ישנן הגבלות מסוימות לגבי יולדות שעברו קיסרי בעברן. למשל: בהרבה מקומות, אישה לאחר קיסרי מצופה להיות מחוברת למוניטור לאורך הלידה. לכן, כדאי לבדוק: האם יש מוניטור אלחוטי המאפשר תנועה חופשית ומוניטור המאפשר שימוש במים לאורך הלידה? 

 

כשגרים בחו"ל, במרחק מהמשפחה והחברים בישראל, היכולת לבנות מערך תמיכה עבור עצמך לקראת הלידה ולאחריה, הופך הכרחי עוד יותר. קבוצות מקומיות של הקהילה הישראלית והבינלאומית, הן לרוב דרך טובה ליצירת קשרים עם נשים נוספות שנמצאות בצומת דומה ולהתנווטות והתייעצות בתחום הלידה. חפשו ותשאלו, בהרבה מדינות יש קבוצת פייסבוק/וואטסאפ של ישראלים/ הורים, של "סירי לידה" או קבוצות אחרות לתמיכה ביולדת. 

 

*מקורות: מאמר מטעם ארגון הבריאות העולמי לגבי עלייה באחוזי קיסרי.   

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

*אם עברת לידה קיסרית או לידת ויב"ק בחו"ל ותרצי להוסיף עוד מהחוויה שלך, בטיפים או הכוונה לנשים נוספות באותה צומת דרכים- את מוזמנת להגיב או לכתוב לי. 

*מוזמנות לקרוא עוד על חווית הלידה של נשים ישראליות בחו"ל כאן 

 

אודות כותבת המאמר:

שי שנער, מטפלת באמנות (MA) ומלווה רגשית בגישת BOT. 

הוספת תגובה